• Безплатна доставка до офис на Спиди и Еконт!

Открийте гения в своето куче

Открийте гения в своето куче

Един интересен тест дава яснота на въпроса „Как вашето куче възприема нашия свят?“

Тестът, без да има претенции да е стандарт, Ви дава една идея какъв е опознавателният стил на вашето куче, как то решава даден проблем или как се справя в определена ситуация. Базира се на научно обосновани игри, които оценяват 5 основни измерения на познавателните способности на кучето ви – емпатия, комуникация, хитрост, памет и мислене. На база на обработените резултати, са отчетени  9 основни типа характер и поведение при кучетата.

Тестът определя 9 типа кучета:

 

  • 10% от всички кучета са “Ace”

Асовете са кучета които имат от всичко. Професионалисти при разчитането и разбирането на социалната информация, също толкова добри в разрешаването на различни проблеми сами без помощта на хората.

  • 16% от всички кучета са “Charmer”

Това са кучета с изключителни социални умения, т.е. знаят много добре какво иска от тях техният стопанин във всеки един момент. Същевременно това е комбинирано с правилното количество умения за разрешаване на проблеми самостоятелно.

  • 22% от всички кучета са “Socialite”

Те разчитат по-малко на себе си в разрешаването на проблеми. Основна стратегия– използват хората в тяхната „глутница“ за постигане на своята цел.

  • 7% от всички кучета са “Expert”

Кучетата експерти имат силна памет, решават непознати за тях проблеми с лекота. Базирайки се на тези умения разчитат на хората в по-малка степен от другите характери.

  • 12% от всички кучета са “Renaissance Dog”

Вместо да доминира някой от 5-те типа качества, ренесансовият тип куче умело ги комбинира и докато останалите се фокусират върху проблема, те виждат цялостната картина.

  • 15% от всички кучета са “Protodog”

Когато търсят решението на проблема са гъвкави и приспособими, но с достатъчно социална проницателност, за да се обърнат за помощ от стопаните във важния момент.

  • 3% от всички кучета са “Einstein”

Те показват отлично разбиране на физическия свят. Показват също така едно от ключовите качества на гениите: способност да си извадят извод от дадена ситуация. Това за съжаление понякога им докарва големи неприятности.

  • 7% от всички кучета са “Maverick”

С познавателни характеристики по-близки до своите вълчи предци, в сравнение с другите типове …. Maverick определено разчитат на себе си за разрешаване на проблеми

  • 8% от всички кучета са “Stargazer”

„Мечтатели“ –интроверти, разчитат предимно на себе си. Живеят в настоящето, незаинтересовани към минали събития и сътрудничество с хората.

Научете повече за всеки един от типовете кучета и открийте какъв тип е Вашият любимец!

 

BEST 5 предлага първокласна суха храна и други продукти за кучета от едрите породи от доказани марки и производители - EUKANUBA, HILL'S', ROYAL CANIN, PURINA PRO PLAN,Lintbells и др.
Абонирайте се за
нашия бюлетин
© 2024 BEST5. Всички права запазени. Създадено от ND Soft