• Безплатна доставка до офис на Спиди и Еконт!

BEST5.bg- Хранене на подрастващо куче – Част 1

Хранене на подрастващото куче

Храненето на подрастващото куче е от изключително важно значение за неговото здраве и правилно развитие.

С развитието на храните за кучета се увеличават и продуктите, които се предлагат по магазините, ветеринарните клиники и кабинети. Всичко това води до объркване на стопаните особено на тези, които имат куче за първи път. Преди години изборът беше доста по-ограничен и дори собственици на кучета с развъдни качества и ценни за породата не обръщаха толкова внимание на храненето им.

За щастие, това се промени, което е хубаво.

  • По-добро разбиране на нуждите на подрастващите кучета.
  • Подобряване на качеството на суровините, както и техния произход.
  • По-висока технология при изработването на самата храна.

Всичко това води до здравословна, балансирана и пълноценна храна и като краен резултат по-здрави кученца.

Подрастващите кучета от различни породи имат различни нужди, така че ако имате въпроси относно изборът на храна, графикът на хранене или здравословно хранене, най-правилно е да се консултирате с ветеринарен доктор или развъдчик от официален развъдник, който има директни наблюдения.

 

Ето някои основни напътствия относно храненето на вашето куче през първата година от живота му.
  • 6 -12 седмици: Подрастващите кучета трябва да се хранят с храни за подрастващи кучета, диета която да отговори на нуждите на едно растящо куче за неговото нормално развитие. Даването на храна за пораснали кучета ще лиши кучето от основни съставки, които са му необходими за да порасте то, здраво и голямо. Едрите породи бебета се препоръчва да се захранят със суха храна от 9-10 седмица; при по малките породи се препоръчва захранване от 12 седмица.

 

  • 3 -6 месеца: Дневната дажба преминава от 4 на 3 приема на ден. Кученцата губят своето коремче и пухкавост на около 12 седмица .Ако то все още е шишко в тази възраст, продължете с дозите за бебета докато тялото на вашето кученце укрепне и придобие младежки вид.

 

  • 6- 12 месеца: Преминавате на хранене два пъти на ден. Кастрираните кученца имат нужда от храни с понижени енергийни стойности. След такава процедура преминете от бебешка, на храна за възрастни кучета или такава за кастрирани в ранна възраст. Преминаването на храна за отраснали кучета се препоръчва след 7-9 месец при малките породи, след 12-14 месец при едрите породи.

Важно правило е:

 

По-добре да е на бебешка храна малко повече, отколкото недостатъчно дълго.

 

  • След 1 година: Хранене с формула за отраснали кучета по възможност два пъти на ден.

 

…Очаквайте и следващите материали поредицата за на тема „Пълноценно и здравословно хранене на кучето на д-р Камбуров.“, а междувременно може да се заознаете с ценните качества на предлаганите от нас храни за подрастващи кученца от марките EUKANUBA, HILL’S, PURINA PRO PLAN и ROYAL CANIN.

 

BEST5.bg- Хранене на подрастващо куче – Част 2

BEST5.bg- Хранене на порастващо куче – Част 3

 BEST 5 предлага първокласна суха храна и други продукти за кучета от едрите породи от доказани марки и производители - EUKANUBA, HILL'S', ROYAL CANIN, PURINA PRO PLAN,Lintbells и др.
Абонирайте се за
нашия бюлетин
© 2024 BEST5. Всички права запазени. Създадено от ND Soft