• Безплатна доставка до офис на Спиди и Еконт!

4 Естествени източника на Глюкозамин – и защо вашето куче се нуждае от него

Чували сте за глюкозамините, особено ако сте собственик на по-възрастно куче. Написано е като добавка с главни букви на всички добавки и специализирани храни.

Какво представлява и как помага на вашето куче?

Глюкозамините всъщност представляват комбинация от глюкоза и глутамин, обикновена захар и аминокиселина, които са в основата на изграждането и поддържането на хрущялите и тъканите на ставите на вашето куче. Ето защо продуктите, съдържащи глюкозамини най-често се предлагат за възрастни или активно работещи и спортуващи кучета.

На етикетите на храните е изписано, че са богати на глюкозамин, но тъжната истина е, че доста често това твърдение е подвеждащо. Истината е, че за да дадете необходимото количество глюкозамин на вашето куче, то трябва да приеме количество гранули в пъти по-голямо от предписаното и съответно системно да се прехранва. Това естествено е абсурдно и няма добросъвестен стопанин който да го направи.

Каква е алтернативата?

omar

Първият вариант е добавка от храни природно богати на глюкозамини. Ето някои от тях:

  1. Черупки от ракообрани (омар, скариди, рачета)
  2. Говежда трахеа
  3. Пилешки крачета
  4. Свинска опашка

Както споменахме, глюкозамин има в храните богати на хрущяли очевидно, но това е трудоемко и отнема време. Ако нямате под ръка черупки, опашка и крачета, както и свободно време за приготвянето им,  не се притеснявайте на пазара се предлагат достатъчно качествени хранителни добавки които биха ви свършили  чудесна работа и спестят време.

Вижте още нашата промо оферта за хранителните добавки Lintbells Yumove – висококачествени хранителни добавки за кучешките стави.

 

Best2-slider–Lintbells-15%

BEST 5 предлага първокласна суха храна и други продукти за кучета от едрите породи от доказани марки и производители - EUKANUBA, HILL'S', ROYAL CANIN, PURINA PRO PLAN,Lintbells и др.
Абонирайте се за
нашия бюлетин
© 2024 BEST5. Всички права запазени. Създадено от ND Soft