• Безплатна доставка до офис на Спиди и Еконт!

Hill’s препоръчва: Хранителните нужди на подрастващите кучета от големи и гигантски породи

Големи и гигантски породи кучета са Немски дог, Немска овчарка, Лабрадор ретривър и др.

Всички тe имат различни хранителни нужди в сравнение с тези от средните и малки породи. Кучета се раждат с недотам развити кости и стави, но при бебетата от големите породи този проблем, както и  вероятността да се развият костни или ставни заболявания е по-голяма, заради по-бързият им растеж до 1 година. Факт е, че кучетата от едри породи достигат 50% от размера си и тегло на възраст около 5 месец. При малките породи това се случва на възраст от 4 месеца.

Храната е от първостепенно значение за темповете, с които нарастват подрастващите кучета.

Препоръчително е кучето да наддава кг със средни, а не с максимални стойности. В сравнение с кученцата от малките породи, тези от едрите породи имат нужда от ограничени нива на мазнини и Ca в храната си по време на техния растеж. Достигането на максимален размер отнема повече време, но за сметка на това дава възможност на костите и ставите да се развият пълноценно.

Две основни хранителни съставки е необходимо да са с по-ниски нива за едрите породи подрастващи кучета- мазнините (и общите калории) и калция.

Мазнини: Повишеният прием на мазнини/калории води до ускорен растеж, от което следва натоварване на костите и мускулите, които не са развити напълно за да издържат прекомерното тегло. Контролирайки нивата на мазнините и общите калории в храната, намалява риска от развитие на ставни и костни заболявания.

Калций: Прекомерния прием на Ca увеличава вероятността от неправилно изграждане на костите. Даването на Ca под формата на хранителни добавки също не се препоръчва.

Продуктите на Хилс за едрите породи са разработени с идея да се хранят по-пълноценно и здравословно и като резултат да живеят по-дълго. В Hill’s® Science Diet® Puppy Large Breed  нивата на Калций и мазнини са ограничени, но за сметка на това има високи нива на омега-3 аминокиселини, L-карнитин както и на антиоксидантите, витамини E+C, в сравнение с други водещи марки храни. Тези добавки подсигуряват развитието на здрави стави  и хрущяли, които са под голямо натоварване при кучетата от едрите породи. Не на последно място, мастифи, лабрадори и други кучета от големи и гигантски породи, се наслаждават напълно на тази така добре балансирана и пълноценна храна.

Запознайте се с ценните качества на предлаганите от нас храни за подрастващи и отраснали кучета от маркaтa  HILL’S.

Вижте още:

EUKANUBAPURINA PRO PLAN и ROYAL CANIN.

 

BEST 5 предлага първокласна суха храна и други продукти за кучета от едрите породи от доказани марки и производители - EUKANUBA, HILL'S', ROYAL CANIN, PURINA PRO PLAN,Lintbells и др.
Абонирайте се за
нашия бюлетин
© 2024 BEST5. Всички права запазени. Създадено от ND Soft