• Безплатна доставка до офис на Спиди и Еконт!

BEST5.bg – Плюсове и минуси от това да имаш голямо куче вкъщи

Плюсовете на дребните породи са безспорни. Можеш да го вземеш навсякъде с теб, не заема място, почти не се забелязва и затова не е чудно че много хора ги предпочитат. Но има и такива за които гледането на куче,  означава да съжителстваш с куче, което заема място вкъщи,  отнема от свободното ти време, ангажимент е и трябва да се съобразяваш с неговите прищевки и настроения, като срещу това то ти отвръща с безгранична любов и лоялност.

Спомнете си за Санбернара Бетовен от едноименния игрален филм. Забавните ситуации следват една след друга. Посещението в магазин с тях е като да обиколиш стъкларски магазин със слон.

Кои са големите породи кучета?

Основното схващане е, че куче над 25 кг се смята за голяма порода, а над 40 кг за гигантска. Всъщност те са лесно забележими в парка, по-високи, по-дълги и по-тежки от приятелите си в парка.

Размерът им определя и купата за хранене.

Отглеждането на куче от големите породи е и разход. Основен процент в този разход заема храненето. Един Немски дог има дневна дажба суха храна колкото два американски булдога, а това значи пари. Предварителното планиране на дажбите за месец и поръчването на качествена храна онлайн на големи чували е една добра алтернатива, за да се спестят излишни разходи на семейния бюджет и кучето да бъде хранено с пъноценна храна, вместо с насипна такава, купена в последния момент.

Удоволствието да отглеждаш голямо куче е скъпо.

Именно това е причината доста хора да се притесняват и да не си взимат едра порода куче. Голямото куче изисква по-голяма каишка и дреха, по-големи играчки. Поддръжката, ако има нужда от такава е по-скъпа в сравнение с по-малките кучета, същото се отнася и за лечението. При посещение на ветеринарен доктор повечето препарати се предписват на килограм, т.е и лечението им е по скъпо.

Едрите породи живеят по-кратко.

Минават в група възрастни след 6 годишнина и рядко доживяват 10 години. Те също така са предразположени в по–голяма степен към ставни и костни проблеми.

Изглежда като мисия невъзможна да отгледаш едра порода куче, но си заслужава.

Кучетата от големите и гигантски породи са спокойни и уравновесени.

Естествено подрастващите също са едри и имат нужда от повече място за игра и тренировки. Отделяне на внимание на дресурата ви осигурява спокойни разходки когато пораснат, без притеснение, че ще пораснат конфликтни и агресивни.

Ако искате куче, което  е спокойно, лоялно и добър охранител това са те!

Те ви гледат постоянно в очите. Това може да очаквате от едрите породи кучета – лоялност, обич и безрезервна отдаденост.

Преценете плюсовете и минусите от всяка порода куче. Ако се спрете на тези от големите породи, не забравяйте за по-високите нужди и разходки които ги съпътстват,  както и за времето което им е  необходимо за разходки и тренировки докато са младежи.

Запознайте се с ценните качества на предлаганите от нас храни за подрастващи и отраснали кучета от марките EUKANUBA, HILL’S, PURINA PRO PLAN и ROYAL CANIN.

Вижте още Lintbell’s Yumove – хранителна добавка за кучешки стави 

BEST 5 предлага първокласна суха храна и други продукти за кучета от едрите породи от доказани марки и производители - EUKANUBA, HILL'S', ROYAL CANIN, PURINA PRO PLAN,Lintbells и др.
Абонирайте се за
нашия бюлетин
© 2024 BEST5. Всички права запазени. Създадено от ND Soft