• Безплатна доставка до офис на Спиди и Еконт!

BEST5.bg – По-добрата суха храна за кучетата от големи и гигантски породи

Една статия от Purina® Pro Plan®

Правилният избор на храна се определя от редица фактори-големина на гранулата, хранителната формула (съотношение на компонентите- протеини към мазнини) и др. Храните от висок клас имат голямо разнообразие и съответно диети, направени специално за вашата порода домашен любимец.

Гигантски породи кучета

Имат осанка на колоси. Кучетата от гигантските породи са със тегло над 45 кг в зряла възраст. Такива са:

 • Немският дог
 • Мастиф
 • Нюфаундленд
 • Санбернар
 • Дог от бордо
 • Неаполитански мастиф

Големи породи кучета

Не са толкова внушителни като гигантите. В зряла възраст тежат между 25 и 45 кг. В тази група влизат някои доста популярни породи.

 • Лабрадор ретривър
 • Голдън ретривър
 • Немска овчарка
 • Ротвайлер
 • Визла
 • Доберман пинчер
 • Коли

Хранителни изисквания през живота на големите кучета

Хранителните нужди при гигантските и едри породи кучета се изменя съществено с възрастта. Важно е да се знаят някои насоки относно това.

Подрастващи

Растящите кучета имат по-голяма нужда от енергия, протеини и мазнини в сравнение с възрастните екземпляри от породата. Това особено вярно при бебетата на кучетата от големи и гигантски породи. При тях, спирането на растежа и достигането на окончателен външен вид отнема повече време в сравнение с подрастващите кучета от средни и дребни породи. Храненето с диета за подрастващи кучета не рядко продължава до вторият им рожден ден.

Purina® Pro Plan® Puppy осигурява високо качествени протеини и омега мастни киселини за да се подпомогне изхранването на мозъка и развитието на зрението. За правилния растеж на костите, техните храни имат оптимално калциево-фосфорно съотношение. Изграждащата се имунна система се възползва от голямото количество витамини и минерали, включително вит. Е и селен които са изключителни антиоксиданти.

2+ младежи

При преминаването на храна за отраснали кучета при едрите породи, най-важна е преценката на ветеринарния лекар. Обикновено това се случва на възраст между 18-24 месеца. Преминаването на хранителна формула за следващия етап от развитието на кучето става плавно и отнема между седем и десет дни.

7+ Възрастни

Големите породи кучета показват признаци на стареене по-рано от тези при малките и средните породи. Преминаването на диети за възрастни кучета обикновено се случва около 7 година от живота им. Важно за храната  е да посрещне хранителните нужди на физическото състояние на кучето , но и техните възрастовите изменения.

 

Хранителни диети при Purina® Pro Plan

Pro Plan® Large Breed Chicken & Rice Formula for Puppies формула, специално разработена за растящи кучета от големите и гигантски породи.

Pro Plan®  Adult Large Breed Formula  съдържа истинско пилешко месо като източник номер едно на протеини, както и високи нива на глюкозамини и антиоксиданти.

Pro Plan® BRIGHT MIND Large Breed Formula. За кучета над 7 години. Иновативна с разработката си за употреба на растителни масла за възстановяване на умствения капацитет на застаряващите кучета с видим резултат в рамките на 30 дни.

Запознайте се с ценните качества на предлаганите от нас храни за подрастващи и отраснали кучета от марките EUKANUBA, HILL’S, PURINA PRO PLAN и ROYAL CANIN.

BEST 5 предлага първокласна суха храна и други продукти за кучета от едрите породи от доказани марки и производители - EUKANUBA, HILL'S', ROYAL CANIN, PURINA PRO PLAN,Lintbells и др.
Абонирайте се за
нашия бюлетин
© 2024 BEST5. Всички права запазени. Създадено от ND Soft