• Безплатна доставка до офис на Спиди и Еконт!

10 кучета от едри породи, които доказват принципа колкото по-голям, толкова по-добре – част 2

 

Продължение на 10 кучета от едри породи, които доказват принципа колкото по-голям, толкова по-добре – част 1 

 

5. Ротвайлер

rotvailer

Независимо от негативната нагласа, вследствие на роли на лошо куче във филми и телевизията, ротвайлерът си остава популярна порода и в наши дни.

Ето и някои причини за това: В исторически план като пастирско куче, при него се наблюдава висока степен на послушание и дресура. Това ги прави особено подходящи за някои ключови роли, като например полицейско куче за охрана или като куче асистент на хора в неравностойно положение. Изключително интелигентни и добродушни, ротвайлерите са внимателни и изключително лоялни към семейството.

Обожават игрите с деца, особено по-големите с които разбират как да общуват с кучета. Тъй като са едри животни, играта с тях не препоръчителна за по-малки деца от съображение за сигурност.

Тези кучета са здрави, обикновено около 60 см високи, тежат между 50 и 60 кг и живеят между 8 и 11 години.

 

 4. Стандартен Пудел

pudel

С аристократична осанка, стандартния пудел е чест гост на изискани дизайнерски партита и коктейли. Свръх интелигентни с висока дресируемост. Всеобщи любимци, като трудно ще намерите недоволен собственик на стандартен пудел. Ако решите да си вземете пудел вкъщи си отделете доста време за игри и внимание, от което имат нужда.

Елегантни и високи обикновено са около 60 см и между 18 и 30 кг. Здрави и дълголетници, тази порода има средна продължителност на живот 15 години. Най-голям плюс е привързаността им към децата, а като минус е ревността им към други четирикраки домашни любимци.

 

3.Голдън Ретривър

golden-retriever

Със копринена козина и златен цвят, Голдъните притежават и сърце от злато!

Дружелюбни към стопани и непознати, изключителен контакт с деца. Не рядко се използват за терапия при  деца в нужда. Къщни кучета които имат нужда от големи разходки всеки ден. На височина са около 60 см и достигат 35-40 кг. Имат сравнително дълъг живот, около 11 години.

Неустоими чаровници!

 

2.Немска Овчарка

nemska-ovcharka

Интелигентни и готови да служат. Не случайно избор номер едно за служебно куче по света.

Най-комплексната порода. Любвеобилен член на семейството и същевременно надежден охранител. Порода на която можеш да разчиташ с децата, но и да не остават без надзорник с по-малките заради размера им.

55-60 см на височина и между 35-50 кг със средна продължителност на живот между 7 и 9 години.

 

1. Лабрадор ретривър

labrador-retriever

Лабрадорите са 18 последователни години номер едно порода, в проучванията на American Kennel Club. Факт, който говори сам за себе си.

Наравно чудесни и като компаньони и като работещи кучета, Лабрадорите са интелигентни и любвеобилни, което ги прави предпочитана порода за домашен любимец независимо от размера им. Обикновено са с ръст около 60 см и тегло между 25 и 50 кг и средна продължителност на живот около 11 години.

Една от най добрите породи, ако имате деца. Те не просто приемат децата, те се наслаждават  на хаоса и безпорядъка който те създават и често  позволяват доброволно да бъдат унижавани в детските игри (носейки смешни шапки напр.). Дружелюбни и неагресивни с други породи кучета.
Ако отглеждате или планирате да си вземемете куче от голяма или гигантска порода, запознайте се с ценните качества на предлаганите от нас храни от марките EUKANUBA, HILL’S, PURINA PRO PLAN и ROYAL CANIN.

BEST 5 предлага първокласна суха храна и други продукти за кучета от едрите породи от доказани марки и производители - EUKANUBA, HILL'S', ROYAL CANIN, PURINA PRO PLAN,Lintbells и др.
Абонирайте се за
нашия бюлетин
© 2024 BEST5. Всички права запазени. Създадено от ND Soft