• Безплатна доставка до офис на Спиди и Еконт!

10 кучета от едри породи, които доказват принципа колкото по-голям, толкова по-добре – част 1

Големите кучета се раждат с неустоим чар. Всички харесват кучетата от малките породи, но когато стане въпрос за куче, веднага си представяш голямо, мощно и рунтаво голямо куче.

Голямото куче се нуждае от големи грижи.

Грижата за козината, разходките всичко е по-голямо. По-големи са и любовта, лоялността и предаността която получаваш. Когато се нуждаеш от компания при сутрешния ти джогинг, йоркито няма да свърши работа.Виж  немската овчарка или лабрадора ще са ти добър стимул и приятна компания.

Според последното проучване на American Pet Products Association, 50 % от собствениците на кучета предпочитат малките породи. На малка разлика с 37 % са собствениците на големи породи кучета, използвани предимно за пазачи, компаньони или приятели при  играта на децата.

Ето и някои предпочитани породи при които размера има значение.

10. Бернско пастирско куче

bern-dog

Швейцарците са се доказали с качество – превъзходни шоколади, луксозни часовници и както се оказва …. с чудесна порода кучета. Тази порода стана по-популярна в последните години. Характеризира се ефектна външност и изключителна интелигентност.

Бернското пастирско куче няма проблем със студа, т.е. то може да се гледа навън. Козината му е характерна – трицветна, бляскава и нежна. Спокойни и лоялни, тези кучета имат силна връзка със семейството и децата. На височина достигат до  70 см  и 50 кг тегло. Средната им продължителност на живот е сравнително малка, от 6 до 8 години.

9. Коли

koli

Когато става въпрос за коли, веднага се сещаме за ТВ филм Ласи. Покрай него породата стана особено популярна, което съчетано с острият им ум и вродена доброта ги превърна в чудесни домашни любимци. Изключително лоялни, рядко показващи признаци на агресия освен когато стопанина им има нужда от защита. Наравно са безстрашни и нежни, колитата са прекрасна компания за децата и финалния щрих за едно щастливо семейство.

На височина достигат до 60 см и  45 кг, т.е. една идея по-дребни от бернското куче.

8. Mастиф

mastif

Една дума – мощ!

Тези кучета са огромни – не толкова високи колкото немския дог, но за сметка на това поне два пъти по-масивни. Между 60 и 90 см височина и между 60 и 100 кг тегло.

Въпреки че изглеждат като зверове, те  са изключително нежни и лоялни. Перфектните пазачи. Тяхната преданост към стопаните и търпение към децата ги правят много популярни като домашни любимци. Въпреки това необходимостта от дресура е от особено значение предвид размера им. Те лесно биха могли да бутнат и наранят човек. Продължителност на живот им е между 6-10 години ,но има данни и за 18 годишни индивиди.

7. Немски дог

nemski-dog

Величествени като осанка и поведение, кучетата от тази порода гледат от високо с техните 90+ см височина.

Смятани за най-високото куче ,единствено Ирландския вълкодав може да спори за това с тях.

Нежните гиганти- спокойни, дружелюбни въпреки размера си. Ако не искате да попаднете на истински великан, добър вариант е да се спрете на женско куче. Мъжките екземпляри могат да достигнат до 90 кг.,  докато женските са обикновено около 50-55 кг. Изискват любов, внимание и по-голямо място за живеене с тези дълги крайници. Един добър вариант е да имате къща с голям двор. Чудесни компаньони, но с големи изисквания.

6. Немски късокосмест пойнтер

nemski-pointer

Ловно куче- смело, интелигентно, силно и неуморно.

Късокосместият пойнтер изисква дълги разходки и упражнения. При правилна дресура е идеалния компаньон за хора с активен начин на живот и любители на дълги разходки на открито. В противен случай тези кучета се превръщат в едно нелеко предизвикателство, особено за начинаещи  собственици на кучета.

Обичат деца, но трябва да се внимава с най-малките ,защото са прекалено емоционални и могат да ги наранят без да искат. Достигат до 60 см височина и 30 кг тегло. Не са най-едрите представители на групата на едрите кучета, но компенсират с жизнерадостност и енергичност.

Ако отглеждате или планирате да си вземемете куче от голяма или гигантска порода, запознайте се с ценните качества на предлаганите от нас храни от марките EUKANUBA, HILL’S, PURINA PRO PLAN и ROYAL CANIN.

BEST 5 предлага първокласна суха храна и други продукти за кучета от едрите породи от доказани марки и производители - EUKANUBA, HILL'S', ROYAL CANIN, PURINA PRO PLAN,Lintbells и др.
Абонирайте се за
нашия бюлетин
© 2024 BEST5. Всички права запазени. Създадено от ND Soft